Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Aktivity Chemickej olympiády počas leta

Aj napriek náročnému roku, Chemická olympiáda ani počas leta nespí, práve naopak. Organizátori, lektori a autori pracujú aj počas letných mesiacov, aby našim talentovaným chemikov pripravili pestrý letný program.

Od 5. 7. 2020 prebieha 43. ročník Letnej školy chemikov na PriF UPJŠ v Košiciach – v klasickej prezenčnej forme, s účasťou po 24 najúspešnejších riešiteľov krajských kôl ChO z kategórií B a C. Bližšiu reportáž z LŠCh vám určite prinesieme po jej ukončení 17. 7. 2020.

54. ročník Medzinárodnej Mendelejevskej chemickej olympiády sa nakoniec uskutoční v náhradnej forme, dištančne, 13.-18. 7. 2020. Naša delegácia sa zúčastní formou sústredenia na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave, organizovaného Iuventou. Na základe výsledku v teoretickej časti CK ChO a na základe záujmu zúčastniť sa dištančnej forme súťaže budú tento rok Slovensko reprezentovať Martin Brokeš (Gymnázium V. B. Nedožerského, Prievidza), Samuel Novák (Gymnázium, Poštová, Košice), Matúš Tomčo (Gymnázium sv. Moniky, Prešov) a Martin Škuta (Gymnázium J. Lettricha, Martin). Mentormi reprezentácie budú Martin Putala a Jela Nociarová.

Slovenská reprezentácia na dištančnej IChO 2020
Slovenská reprezentácia na dištančnej IChO 2020. Zľava: Head-Mentor doc. Martin Putala, súťažiaci: Martin Brokeš, Matúš Tomčo, Samuel Novák, Andrej Kovács a Mentorka Mgr. Jela Nociarová.

52. ročník Medzinárodnej chemickej olympiády v tomto roku prebehne tiež v náhradnej forme, s prívlastkom Remote Access Exam. Súťaž bude tentokrát iba teoretická, 25. 7. budú súťažiaci dištančnou formou písať test vo svojich krajinách, pod dohľadom kamier. On-line vyhodnotenie je plánované na 29. 7.  Naša delegácia sa zúčastní IChO formou sústredenia 22.-30.7.2020 v Tatranskej Lomnici, spoločne s českou delegáciou.

Na základe výsledkov v CK ChO a na základe záujmu zúčastniť sa dištančnej formy IChO sa prípravných webinárov v mesiacoch máj a jún a záverečného výberového sústredenia na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave zúčastnilo 11 našich nádejných chemikov. Výsledky náročného výberového testu zostaveného podľa okruhov prípravných úloh IChO sme vyhodnotili v utorok 7. 7. 2020 a reprezentovať nás tento rok budú: Martin Brokeš (Gymnázium V. B. Nedožerského, Prievidza), Andrej Kovács (Spojená škola Novohradská, Bratislava), Samuel Novák (Gymnázium, Poštová, Košice) a Matúš Tomčo (Gymnázium sv. Moniky, Prešov). Sprievod budú tvoriť: Martin Putala (hlavný mentor), Jela Nociarová (mentor), Tibor Dubaj a Rastislav Serbin (vedeckí pozorovatelia) a Samo Andrejčák (dozor). Podrobnosti z priebehu a výsledkov IChO vám prinesieme čo najskôr po súťaži.

Letná škola mladých chemikov sa tento rok uskutoční v termíne 3.-7. 8. 2020 online formou. Napriek tomu bude program pestrý a zahŕňa aj chemické experimenty, ktoré účastníci budú robiť pod dozorom zo svojho domáceho prostredia. Letné sústredenie CHEMoUK prebehne 24.-28. 8. 2020 prezenčne na PriF UK v Bratislave. Z korešpondenčného seminára sa kvalifikovalo 22 študentov, teraz prebieha prihlasovanie.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *