Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Nový ročník CHEMoUK-a spustený!

Po úspechu prvého ročníka CHEMoUK-a, ktorý sa v júli zavŕšil prvou letnou školou CHEMoUK-a na pôde Prírodovedeckej fakulty UK v Bratislave, je tu aj druhý ročník, ktorý bude ešte lepší.

Pokyny, pravidlá, termínovník aj zadania úloh nájdete na webstránkach CHEMoUK na fakultnom webe Prírodovedeckej fakulty UK. Pre prípadných záujemcov snáď bude užitočná aj informácia, že kým sa prijímajú riešenia prvého kola (do 30. 11.), tak ešte stále máte možnosť sa do súťaže zapojiť, stačí ak sa ozvete mailom na prif.chemouk@uniba.sk

 prif.chemouk@uniba.sk
prif.chemouk@uniba.sk

V druhom ročníku na riešiteľov, CHEMoUK-ov, čakajú 3 série problémov s úlohami z rôznych oblastí chémie – z analytickej, anorganickej, organickej, fyzikálnej a teoretickej chémie, z materiálovej chémie či z toxikológie. Hneď v prvom kole sa zoznámite s kvantovými bodkami, s toxicitou kyanidov, so značením DNA a RNA a popri základnej organickej chémii aj s chrániacimi skupinami.

Niektoré úlohy budú v tomto ročníku rozdelené do dvoch úrovní – jednej pre druhákov a druhej pre starších riešiteľov. V tomto prípade sa riešia úlohy zadané pre ročník riešiteľa. Mladší riešitelia môžu súčasne poslať riešenie aj pre vyšší ročník a do výsledného hodnotenia sa im zaráta lepší bodový zisk.

Ilustračný obrázok pre úlohy 1. kola 2. ročníka CHEMoUK-a
Zadania úloh pre 1. kolo 2. ročníka CHEMoUK - stránka s úlohami korešpondenčného seminára sa otvorí po kliknutí na obrázok.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *