Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Slovenská reprezentácia na 14. Grand Prix Chimique

14. ročník súťaže Grand Prix Chimique pre študentov stredných odborných škôl s chemických zameraním sa tento rok konal v maďarskom meste Debrecén. Za Slovensko súťažili Nikola Králiková (Spojená škola Nováky) a Slavomír Podolský (SOŠ polytechnická, Svit), ktorí v silnej konkurencii 24 súťažiacich z 12 krajín získali v absolútnom poradí krásne 6.-7. miesto!

Naši súťažiaci veľmi dobre zvládli obe náročné úlohy, Grignardovu syntézu v preparatívnej časti aj fotometrickú analýzu a cerimetrické stanovenie v analytickej časti. Ďakujeme im za skvelý výkon aj za reprezentáciu Slovenska.

Rovnako ďakujeme aj ich učiteľom a celému tímu, ktorý pomáhal pri ich príprave na súťaž vrátane M. Gánovskej a E. Kulichovej, ktoré našich súťažiacich na GPCh 2019 sprevádzali v úlohách mentoriek a členiek medzinárodnej poroty.

Dúfame, že tieto skvelé úspechy našich reprezentantov na Grand Prix Chimique budú motiváciou aj pre ďalších riešiteľov chemickej olympiády v kategórii EF určenej pre stredné odborné školy. Tohoročné domáce kolo, ktoré je treba vyriešiť do 8. decembra, je už zverejnené. Zadania teoretickej časti aj praktickej časti nájdete na stránkach Iuventy cez uvedené linky. Tak hor sa na vec!

Delegácia SK na GPCh 2019
Delegácia Slovenska na GPCh 2019. Zľava: Martina Gánovská, Nikola Králiková, Slavomír Podolský, Elena Kulichová.
Delegácia SK na GPCh 2019
Delegácia Slovenska na GPCh 2019. Zľava: Martina Gánovská, Elena Kulichová, Slavomír Podolský, Nikola Králiková.
Nikola Králiková v laboratóriu GPCh 2019
Reprezentantka SR Nikola Králiková v zápale súťaženia v laboratóriu Grand Prix Chimique 2019 v Maďarsku a konkurentka, ktorá obdivuje jej skvelú techniku.
Reprezentant SR Slavomír na prípravnom sústredení pred GPCh
Reprezentant SR Slavomír Podolský na prípravnom sústredení pred GPCh na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského so záujmom pozoruje svoju destilačnú aparatúru.
Reprezentantka SR Nikola Králiková tiež na prípravnom sústredení pred GPCh na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského tiež so záujmom pozoruje svoju destilačnú aparatúru.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *