Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Grand Prix Chimique 2021 sa uskutočnila v Bratislave

V dňoch 21.-26. 9. 2021 sa na Prírodovedeckej fakulte UK uskutočnil 15. ročník medzinárodnej súťaže Grand Prix Chimique pre stredoškolákov, ktorí študujú na školách v programoch s chemickým zameraním (u nás stredné odborné školy). Podujatia sa zúčastnili súťažiaci zo 6 európskych krajín, ktorí si zmerali svoje sily počas 8,5 hodinovej praktickej súťaže z organickej syntézy a 8,5 hodinovej praktickej súťaže z analytickej chémie.

Zo všetkých súťažiacich sa najviac darilo Eve Jazmíne Tomečkovej (Stredná odborná škola chemická, Vlčie hrdlo, Bratislava) zo Slovenska. Zlato si tiež odniesol súťažiaci z Maďarska (Attila Ordasi), 2 strieborné medaily putovali do Čiech (Alica Tomášková, Jiří Houska) a bronz zostal na Slovensku (Patrik Hollý, Stredná odborná škola chemická, Vlčie hrdlo, Bratislava).

Z iniciatívy Ing. Eleny Kulichovej, tím pod vedením doc. RNDr. Martina Putalu, PhD., ktorý bol zároveň aj predsedom medzinárodnej poroty, v spolupráci s Iuventou, organizátorom súťaže, pripravil pre delegácie z Čiech, Chorvátska, Maďarska, Nemecka, Rakúska a Slovenska zaujímavý odborný a voľnočasový program.

Autorské kolektívy tvorili pracovníci PriF UK (organická syntéza – Dr. Michal Májek, Bc. Samuel Andrejčák, Mgr. Jela Nociarová) a FChPT STU (analytická chémia – Ing. Pavel Májek, CSc., RNDr. Pavol Tarapčík, CSc.).

Text: Mgr. Henrieta Stankovičová, PhD.

Najúspešnejší súťažiaci Grand Prix Chimique 2021.
Najúspešnejší súťažiaci Grand Prix Chimique 2021 - v slovenských farbách asbolútna víťazka súťaže, Eva Jazmína Tomečková (uprostred) a bronzový Patrik Hollý (druhý zľava).

Fotogaléria Grand Prix Chmique 2021 (foto: Mgr. Lucia Feriancová, PhD.)

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *