Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

42. Letná škola chemikov pod Pustým hradom vo Zvolene

Po dvoch týždňoch prednášok a laboratórnych cvičení sa v piatok 12. 7. skončila už 42. Letná škola chemikov, ktorá sa tento rok po prvýkrát v histórii uskutočnila na Technickej univerzite vo Zvolene.

Letnej školy sa zúčastnilo 49 študentov – najúspešnejších riešiteľov krajských kôl chemickej olympiády v kategóriách B a C. Počas dvoch týždňov LŠCh sa im venovalo 10 lektorov zo štyroch univerzít (PriF UK, FCHPT STU, PdF Trnava, TU Zvolen), vďaka ktorým študenti získali nové vedomosti zo všetkých oblastí chémie. Nechýbal, samozrejme, ani oddychový program: športové aktivity, šifrovačka v uličkách Zvolena, víkendová turistika spojená s opekačkou na Pustom hrade a spoznávanie histórie na hrade v Slovenskej Ľupči. Viac o tradícii letných škôl si môžete prečítať na tejto samostatnej stránke venovanej LŠCh.

Víťazmi tohtoročnej Letnej školy chemikov sa v kategórii B stali Martin Puffler z Katolíckeho gymnázia Š. Moyzesa v Banskej Bystrici, Gabriela Oboňová a Paulína Šimková, obe z Gymnázia V. B. Nedožerského v Prievidzi. V kategórii C patrili medzi najlepších Samuel Kolesár z Gymnázia arm. gen. L. Svobodu z Humenného, Richard Grešák zo ZŠ Polianska v Košiciach a Adam Benjamín Plšek z Gymnázia V. B. Nedožerského v Prievidzi.

Účastníci 42. Letnej školy chemikov pred budovou Technickej univerzity vo Zvolene
Účastníci 42. Letnej školy chemikov pred budovou Technickej univerzity vo Zvolene

Gratulujeme a všetkým zúčastneným želáme pekné prázdniny a veľa úspechov v ďalšom ročníku chemickej olympiády. Hoci z tohtoročnej letnej školy chemikov ostali už len spomienky a fotografie (a snáď aj nové kamarátstva a vedomosti), určite sa v podobnej zostave ešte niekedy stretneme. Dovidenia na Letnej škole chemikov 2020!

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *