Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Letná škola chemikov 2020 v Košiciach (fotogaléria a video)

43. ročník Letnej školy chemikov sa uskutočnil v dňoch 5.-17. 7. 2020 na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. Napriek komplikovanej situácii s pandémiou sa miestni organizátori chopili realizácie tohto sústredenia s úžasným nasadením, za čo im patrí veľká vďaka. Letnej školy sa zúčastnilo 48 súťažiacich, ktorí predstavovali výber z najlepších účastníkov Chemickej olympiády v kategóriách C a B v rámci jednotlivých krajov.

Okrem súťaženia má letná škola chemikov veľký význam aj pre prípravu študentov pre vyššie kategórie chemickej olympiády. Odborný program zahŕňal prednášky a laboratórne cvičenia z anorganickej, organickej, analytickej a fyzikálnej chémie pod vedením vysokoškolských pedagógov (PF UPJŠ, Prif UK, FCHPT STU, PdF Trnava). Po náročných dňoch plných nových poznatkov mali študenti možnosť odreagovať sa počas voľnočasového programu, ktorý zahŕňal športové aktivity, víkendovú a záverečnú diskotéku, turistiku, kúpalisko, návštevu botanickej záhrady a mnoho ďalších.

S odborným obsahom sa najlepšie popasovali a víťazmi Letnej školy chemikov sa tento rok stali za kategóriu C: 1. Peter Paľa (Gymnázium L. Stöckela, Bardejov), 2. Tomáš Iliaš (Gymnázium V. B. Nedožerského, Prievidza), 3. Marek Sliva (SŠ de La Salle, Bratislava). A za kategóriu B: 1. Samuel Kolesár (Gymnázium arm. gen. L. Svobodu, Humenné), 2. Patrik Fábrik (Piaristická spojená škola F. Hanáka v Prievidzi), 3. Adam Kleman (Gymnázium V. B. Nedožerského, Prievidza). Víťazom LŠCh gratulujeme.

Gratulácia patrí aj všetkým zúčastneným, vďaka ktorým sa vytvorila neopakovateľná atmosféra. Nadobudli sme nové priateľstvá a určite sme sa nevideli naposledy. Prajeme všetkým aj naďalej veľa úspechov ako v Chemickej olympiáde tak aj v osobnom živote.

Video z LŠCh 2020, ktoré pre LŠCh zaznamenala a spracovala vedúca Karin Schniererová, si môžete pozrieť na FB stránke Letnej školy chemikov po kliknutí na obrázok.

Fotogaléria LŠCh 2020

Fotografie pre LŠCh nafotila naša skvelá vedúca Karin Schniererová© Odkaz na video z LŠCh 2020 na FB stránke nájdete pod obrázkom vyššie 🙂

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *