Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Praktické úlohy kategórie A pre šk. rok 2019/20 zverejnené!

Ilustračný obrázok pre prax kat. A
Zadania praxe pre kategóriu A - brožúra vo formáte PDF sa otvorí po kliknutí na obrázok.

Ak ste si už pre aktuálny ročník kategórie A pozreli nedávno zverejnené zadania teoretických úloh, teraz si k nim môžete preštudovať aj zadania praxe.

Čerstvo zverejnené praktické úlohy sú pre kategóriu A zároveň domácim aj školským kolom. Hlavnou témou a požadovanou zručnosťou v oblasti analytickej chémie bude tradične odmerná analýza, čiže titrácie. Tento ročník sa zameria najmä na redoxné reakcie.

V oblasti organickej syntézy budú úlohy zamerané na kondenzácie aldolového typu. Požadovanými zručnosťami bude nielen práca s organickou aparatúrou, ale aj izolácia a čistenie zlúčenín metódami extrakcie, filtrácie za zníženého tlaku a kryštalizácie ako aj identifikácia zlúčenín metódami TLC (tenkovrstvovej chromatografie) či na základe spektier.

Tak ako tomu bolo už v minulom ročníku, organická syntéza bude aj tento rok plnohodnotnou a hodnotenou súčasťou krajského kola kategórie A vo všetých krajoch. Ak máte záujem o tréning, informujte sa ohľadom možností u svojich učiteľov alebo u predsedu krajskej komisie vo vašom kraji. Šťastie bude, ako vždy, priať pripraveným.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *