Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Domáce kolo kategórie A pre šk. rok 2019/20 zverejnené!

Kategória A je najvyššou kategóriou chemickej olympiády a tak určite nie je na zahodenie získať v jej riešení istú časovú výhodu. Pre školský rok 2019/20 sa závod s časom už začal, zadanie domáceho kola už nájdete na stránke Iuventy cez tento odkaz alebo po kliknutí na obrázok.

V zadaní domáceho kola nájdete témy, ktoré sa budú niesť celým ročníkom olympiády. V anorganickej chémii budú v každom kole hlavnou  témou anorganické zlúčeniny, ktorých reakcie sa používajú ako zdroj energie pre pohon rakiet. Fyzikálna chémia sa v tomto roku zameria na viaczložkové sústavy ideálnych plynov. Témou organickej chémie budú nukleofilné subsitúcie a témou biochémie dusík a jeho rôzne formy a premeny v živých organizmoch.

Ako to už v kategórii A býva, témy ročníka môžu znieť jednoducho, ale na tých najlepších riešiteľov budú v republikovom kole čakať aj v podobe riadne náročných orieškov. Už teraz sa teda každý môže pustiť do odporúčanej literatúry, čím skôr tým lepšie. A samozrejme nezabudnite sledovať akcie chemickej olympiády vo svojich krajoch.

Hor sa teda do nového ročníka, chemická olympiáda opäť hľadá svojich nových šampiónov!

Ilustračný obrázok pre domáce kolo kat. A
Zadania domáceho kola pre kategóriu A - brožúra vo formáte PDF sa otvorí po kliknutí na obrázok.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *