Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Zasadnutie Slovenskej komisie chemickej olympiády 2019

Na novembrovom zasadnutí v Iuvente sa opäť stretli všetci krajskí predsedovia, vedúci autorských kolektívov a ďalší členovia Slovenskej komisie ChO. Počas niekoľkohodinovej porady komisia detailne zhodnotila priebeh 55. ročníka ChO vo všetkých kolách, kategóriách a krajoch, a potom sa už spustil každoročný maratón povinností a úloh v súvislosti s novým, 56. ročníkom ChO.

Komisia, okrem iného, pozitívne zhodnotila aj vznik a smerovanie našej novej webstránky ChO (ktorú práve čítate). Dúfame, že v ďalšom roku sa bude len rozrastať a zlepšovať, a to aj vďaka Vašim nápadom a informáciám. Ak máte pre stánku ChO akýkoľvek zaujímavý materiál súvisiaci s chémiou, neváhajte nás kontaktovať!

Jednou z horúcich tém diskusie bola aj otázka ako v kategórii D zvládnuť chemické výpočty, keďže toto učivo po novom z učebných osnov vypadlo. Komisia sa nakoniec zhodla, že úlohy olympiády nemôžu ani v kategórii D vychádzať len z hmotnostných percent a aj naďalej sa v kategórii D bude predpokladať zvládnutie látkovej koncentrácie a základných pojmov stechiometrie. Aby sme však pomohli riešiteľom a učiteľom zaplniť dieru, ktorá v tejto oblasti vzniká s novými osnovami, Slovenská komisia ChO sa rozhodla podporiť vyučovanie a precvičenie chemických výpočtov pomocou digitálnych učebných materiálov, či už v podobe e-learningu, on-line kvízov alebo mobilnej appky. Olympionikom takto chceme pomôcť už v ďalšom, 57. ročníku ChO.

A aký je Váš názor na chemické výpočty? Patria do olympiády aj v kategórii D, alebo by sa mala olympiáda zamerať len na to, čo sa žiaci naučia na bežných hodinách? Bude e-learning a mobilná appka dobrým riešením?

Napíšte nám, čo si o chemických výpočtoch myslíte do komentára nižšie, alebo nám pošlite mail.

Fotografia Slovenskej komisie ChO zo zasadnutia 2019
Slovenská komisia Chemickej olympiády, novembrové zasadnutie 2019

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *