Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Úspech Slovenskej delegácie na Mendelejevskej olympiáde 2019

Fotografia delegácie Slovenska na IMChO 2019
Delegácia Slovenska na IMChO 2019. Zľava doprava: podpredsedníčka SK ChO Mgr. Henrieta Stankovičová, PhD., Samuel Novák, Andrej Kovács, Peter Rukovanský, Michal Chovanec a predseda SK ChO doc. RNDr. Martin Putala, PhD.

Slovensko sa tento rok po prvý raz zúčastnilo na Mendelejevskej chemickej olympiáde, ktorej 53. ročník sa v dňoch 21.-27. 4. 2019 konal v Petrohrade.

Napriek silnej konkurencii 150 súťažiacich z 29 krajín sa všetkým našim reprezentantom podarilo vyhrať pre Slovensko medaily. Najlepšie sa umiestnil Andrej Kovács (Gymnázium J. Hronca, Bratislava), ktorý získal striebro a celkovým 18. miestom predbehol aj všetkých súťažiacich z Českej republiky. Peter Rukovanský (Gymnázium M. R. Štefánika, Nové Zámky), Samuel Novák (Gymnázium Poštová, Košice) a Michal Chovanec (Gymnázium Nedožerského, Prievidza) získali bronzové medaily.

Znenie a autorské riešenia súťažných úloh (v angličtine), s ktorými sa súťažiaci museli popasovať, nájdete v samostnantom článku.

Súťažiacim blahoželáme a držíme im palce vo výberových sústredeniach na Medzinárodnú chemickú olympiádu IChO 2019, ktorá sa tento rok uskutoční v Paríži.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *