Vyhľadávanie na stránkach ChO:
Reklamný banner WebSupport
Stránky ChO hostuje WebSupport.sk v rámci programu Freeweb

Výsledky Celoštátneho kola 57. ročníka ChO v kategórii A

V dňoch 12.-13. 4. 2021 sa napriek prísnym pandemickým opatreniam podarilo úspešne uskutočniť celoštátne kolo 57. ročníka chemickej olympiády.

Samotná súťaž prebiehala dištančne v online priestore a z tohto dôvodu si súťažiaci porovnali svoje vedomosti z chémie len v teoretickej časti. Do celoštátneho kola sa z krajských kôl prebojovalo 29 najlepších talentovaných študentov celého Slovenska. Súťažiaci počas 4 hodín riešili súťažné úlohy, ktoré preveril ich vedomosti z anorganickej, fyzikálnej, organickej chémie a biochémie.

Napriek dlhotrvajúcej dištančnej výuke študenti dosiahli výborné výsledky, pričom až 24 z nich sa stalo úspešnými riešiteľmi. Na najvyšších troch priečkach sa umiestnili: 3. Kolesár Samuel (Gymnázium arm. gen. L. Svobodu, Humenné), 2. Puffler Martin (Katolícke gymnázium Š. Moyzesa, Banská Bystrica) a 1. Tomčo Matúš (Gymnázium sv. Moniky, Prešov).

Zároveň títo traja najúspešnejší spolu s Katarínou Vosovičovou (4. miesto, Gymnázium Kukučínova 1, Poprad) budú reprezentovať Slovensko na 55. ročníku Medzinárodnej Mendelejevskej chemickej olympiády, ktorá sa uskutoční 20.-26.4.2021 v dištančnej forme, pod záštitou Moskovskej štátnej univerzity M. V. Lomonosova. Zároveň prvých 15 riešiteľov postupuje do výberového sústredenia, ktorého výstupom bude opäť štvorčlenný tím, ktorý nás bude reprezentovať na 53. ročníku Medzinárodnej chemickej olympiády, ktorá sa uskutoční taktiež dištančne a pôvodne sa mala odohrávať v Osake, v Japonsku.

Úplnú výsledkovú listinu si môžete pozrieť na tejto stránke Iuventy. Všetkým zúčastneným gratulujeme a prajeme aj naďalej veľa úspechov, ako aj v chémii, tak aj v samotnom štúdiu.

Najúspešnejší súťažiaci celoštátneho kola 57. ročníka ChO v kategórii A (pre stiahnutie úplnej výlsedkovej listiny vo formáte pdf kliknite na obrázok)

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *